Onze Casussen

Donkervoort automobielen

Het is midden jaren zeventig. Joop Donkervoort, een man met een passie voor mooie auto’s en een ongekende eigenzinnigheid, neemt na jaren klussen aan zijn Lotus het besluit om het helemaal anders aan te pakken: waarom voortbouwen op een bestaand model, als je ook zelf je eigen superauto kunt ontwikkelen?

Gemeente Nieuwegein

Nieuwegein is een relatief jonge en kleine provinciegemeente. Een zorgvuldige verdichting tussen belangrijke snelwegen en waterwegen aan de zuidelijke rand van de stad Utrecht, Nederland. Met die dominante stad boven zich maakte Nieuwegein zichzelf decennialang lang een stuk kleiner dan het eigenlijk was. Een typisch en hardnekkig geval van het Calimero-effect. Maar hoe kom je daarvan af?

Eyescan

Eyescan is een vooraanstaande particuliere kliniek voor gespecialiseerde oogzorg. De behandelingen van de oogzorgkliniek variëren van louter cosmetische tot uiterst complexe heelkundige ingrepen. Het bedrijf is tevens opdrachtgever van Die Jongens van het eerste uur. Het worstelde destijds met het vinden van de juiste vertaling van propositie naar positionering. Zo kwamen wij in het vizier.

30ml coffee roasters

30ML lijkt misschien espressobarketen zoals er wel meer zijn, maar onderscheidt zich vanaf het eerste moment op belangrijke aspecten. Zo betrekken ze hun koffie alleen van lokale boeren, die zich hebben toegelegd op zogenaamde “specialty coffee” en branden ze bovendien hun eigen bonen. Voor 30ML telt namelijk het héle proces van boon tot kopje, inclusief de impact ervan op de verschillende stakeholders. De dingen zelf doen geeft ze de ultieme controle over de kwaliteit en de smaak van hun koffie. Voor de eigen branding laten ze zich gelukkig graag leiden door Die Jongens.

AXA Bike Security

AXA Bike Security geniet een sterke reputatie in fietsbeveiligingsproducten, die voortkomt uit een voortdurende focus op vakmanschap, productkwaliteit en innovatie. De rijke geschiedenis gaat terug tot 1902: de voorloper van het huidige AXA Bike Security begon met de productie en verkoop van hang- en sluitwerk, nog altijd de kernactiviteit van zusterbedrijf AXA Home Security. Al in de jaren ’40 introduceerde AXA het inmiddels iconische ringslot voor fietsen. Dit markeerde de start van een breed, maar onderscheidend kwaliteitsassortiment sloten, verlichting en aanverwante veiligheidsproducten voor tweewielers.